Po ukrcaju na brod Barba, prijateljski raspoložena posada, Vas pozdravlja i vode u kabine. Zatim slijedi dobrodošlica i informativni razgovor o planu krstarenja. Postoji sedam preporučenih ruta koje pokrivaju određeno područje Jadrana, koje se mogu oploviti u sedam dana najma, ili možete definirati vlastite rute i to promijeniti u bilo koje vrijeme, kao i cijeli program vašeg krstarenja, a u dogovoru sa zapovjednikom. Dogovorene rute, ovisno o Vašim željama, koja mjesta želite posjetiti, trebaju biti u skladu s mogučnostima plovidbe (ovisno o vremenskim i prometnim uvjetima), možemo se usidriti u mirnoj uvali ili privezati u gradskoj luci.
Hrvatska je poznata kao zemlja s tisuću otoka. Ne postoji bolji naćin za istražiti svu tu ljepotu, do jedrima. Postoji bezbroj skrivenih uvala i izoliranih netaknutih malih otoka.
Priroda je očuvana, netaknuta i bogata. More je kristalno čisto i duboko. Klima je najbolja na svjetu, blaga i opuštajuća. Sredozemna medvjedica, jedna od najugroženijih sisavaca, koja živi u Jadranskom moru, garantira to.
Isto tako svaki grad i selo imaju svoju priču o povjesnim, kulturnim i arhitektonskim spomenicima i ljudima koji ih nastanjuju i čine živima i zanimljivima.