Barba je čelični Turski gulet, prethodno korišten u Turskoj pod imenom Dedeman II.

*** 1989. porinut s trijumfom u Turskoj, opremljen i dovršen, predan vlasniku koji ga je naručio. Blue Trend Yachts završio je gradnju novog jedrenjaka. On je građen po svim važećim standardima sigurnosti (IMO, SOLAS, MARPOL). Podijeljen je u 5 vodonepropusnih komora i može biti u potpunosti plovan ako 2 komora propuštaju. Trup je izgrađen od visoko kvalitetnog čelika za brodove. Nadgrađe jedrenjaka je, uglavnom, izrađeno od kvalitetne hrastovine.
***S duljinom od 43 metara / 141.08 ft i širine 7,20 metara / 23.80 ft Barba ima atraktivan interijer sa svom multimedijalnom opremom (PC, TV, DVD, MP3, HiFi, WiFi) i potpuno opremljenom kuhinjom, sve sobe i salon su klimatizirani.
***S dva Caterpillar 3406 dizel motora i s TVIN DISC kopčom, Barba je u stanju postići najveću brzinu od 14 čvorova (krstareća brzina 10 čvorova). Njihova pogonska snage je 804 KS / 592 kW. Ima dva elektro generatora, 65 kW i 25 kW, u strojarnici. Strojarnica ima dobru izolaciju zvuka.
*** Barba je motorni jedrenjak s tri jarbola, 2 rol genova i 3 osnovna jedra, Mizzen trouglasto jedro, u potpunosti sposoban za dobro jedrenje.
***Njegova elektronička oprema (VHF, SSB, NAVTEX, GSM, internet, radar, GPS, žiroskop kompas, indikator vjetra, autopilot), s iskusnom i dobro uvježbanom posadom, garantira sigurnu plovidbu bez obzira na dan ili noć ili loše vremenske uvjete.
***Barba je potpuno opremljen sigurnosnom opremom (sustav zaštite od požara, splavi za spašavanje, pojasevi za spašavanje, 6 sigurnosnih pumpi, GMDSS). Možete bezbrižno uživati ​​u plovidbi.
PLAN BrOdA